16.3 C
Brno
Čtvrtek, 28 března, 2024
DomůRady a NávodyDrobné doplňky zútulní váš byt k nepoznání

Drobné doplňky zútulní váš byt k nepoznání

Vydáno

- Reklama -PR články

Zařídit byt s holými stěnami může být hračka. Ale co s takovým, který už všechno má, ale stále mu cosi chybí. Stačí se jen porozhlédnout po místnostech a zpozorovat prostor, který potřebuje změnu. Ta je součástí každého z nás, tak proč si ji nevtáhnout i do bytu.

Při zvelebování interiéru se zkuste zaměřit na jednotlivé části bytu nebo domu postupně. Každá místnost navazuje na druhou a podléhá určitým zásadám estetiky. Ale pokud jste vyčerpali zásobu nápadů, inspiraci na zútulnění bytu můžete načerpat například u známých či jednoduše se nechat vést vlastním úsudkem.

Jedním z nejnápaditějších podnětů pro výzdobu bytu je ovšem příroda. V době paneláků a betonových staveb se symbióza s okolní zelení a pestrobarevností stává již vyžadovaným pravidlem. Snad nejvhodnější období pro malou interiérovou revoluci bývá začátek roku – na jaře. Toto období je plné barevných odstínů probouzející se přírody, která dokáže inspirovat nejednoho nadšence pro zútulnění bytu.

Zvelebovat byt bychom tedy měli postupně. Zkusme se nyní zaměřit na místnost, kterou při vjíždění do bytu vidíme jako první. Je jí předsíň a právě v ní dokážete velké zázraky s malými věcmi. Kromě klasických bytových doplňků jako jsou skříňka na boty či ramínka, sem můžete dokonale zakomponovat proutěné košíky na odkládání, drobné vázičky či rohové květináče. Možná budete překvapeni jak bude působit na předsíňovém stole skleněná miska nebo designový svícen v pestrobarevných teplých odstínech, ale za vyzkoušení nic nedáte.

Další místností, kam vedou následující kroky bývá většinou obývací pokoj. Pokud si zavoláte domů návštěvu, základem je usadit ji do pohodlné sedačky, ale pamatujte, že jejich první pohledy změří celou místnost. Proto je zkuste okouzlit rohovými lampami, dekoračními stéblami trávy ve stylové váze u stěny zkombinované s živými květy v teplých jarních odstínech.

Kika pr clanek april
Dávejte si pozor na pohozené časopisy a noviny, které nebudou působit esteticky. Jejich umístění by nemělo být ani pod stolem, ani na něm, ale někde, kde by nebyly vidět. Pro tento případ je dobré si pořídit tašku nebo stojan na noviny. Nic nezkazíte ani designovými miskami či vázami, které doplníte umělými dekoracemi v podobě květin či přírodních jarních kamínků. Jednoduše obývací pokoj musí jarem zpívat.

Přestože je koupelna převážně považována za místnost funkčního charakteru, i zde bychom neměli zapomínat na doplňky. Většina z nich by však měla sloužit k určité činnosti. „Esteticky mohou působit rohové regály pro sprchovou kosmetiku nebo koupelnové desky na odkládání hygienických potřeb u umyvadla. Novinkou pro zákazníky může být lavice do koupelny s měkkou sedací výplní nebo stylové dávkovače mýdla či držáky na toaletní papír,“ říká Jana Příkazská odbornice na koupelny ze společnosti kika Nábytek.

Pokud tedy chcete, aby váš domov chytil druhý dech, zkuste se zaměřit na drobnosti. Budete se divit, jaké divy dokážou malé doplňky s vaším bytem.

Nejnovější články

Co jsou kanabinoidy a jak fungují?

Kanabinoidy představují látky, o kterých se stále častěji hovoří v souvislosti se širokým spektrem...

Víte, jaké mají žaludeční vředy příznaky?

Byť se o nich příliš nemluví, žaludeční vředy trápí mnoho osob z populace. Je...

Jak sledovat aktuální kurzy kryptoměn, abyste byli „v obraze“?

Jestliže se rozhodneme pro opakované investování do kryptoměn, je důležité, abychom věděli, jak se...

Kurz Akcie online naučí vše potřebné o akciích i vás

Stále více investorů se zajímá o obchodování s akciemi. Jde o velmi populární způsob...

Další články autora

Vlastní balíkoboxy si buduje i lékárna Pilulka. Zaměřuje se na frekventovaná místa

V příštím roce chce firma s expanzí pokračovat. Nejen velké doručovatelské společnosti, ale také internetová...

Nemocnice se učí bránit před hekery, mají silného spojence

Až půl miliardy eur by na výkupném mohly ztratit nemocnice, ambulance či zdravotní pojišťovny...

NASA zveřejnila zvuky „prachového ďábla“ na Marsu

„Prachový ďábel“ je označení pro silný krátkotrvající vír plný prachu. Americký Národní úřad pro letectví...